Objavljeno: 25.07.2018

Rotary club Karlovac-Dubovac donirao opremu za kuhinju Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u Karlovcu

Članovi Rotary cluba Karlovac-Dubovac, koji ove godine obilježava 10. godišnjicu svoga Chartera-osnivanja cluba, su u sklopu projekta „Želimo postati samostalni“ donirali opremu za Kabinet za pripremanje hrane u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži u Karlovacu. Za tu namjenu kroz razne aktivnosti, donacije i akcije prikupili su 35.000 kuna koje su utrošili za kupnju kuhinjskih elemenata te ostalog pribora i oprema za opremanje kabineta. Cilj projekta je da se učenice i učenici svakodnevno uvježbavaju i stječu navike i vještine potrebne u suvremenom domaćinstvu.

Očekivani rezultati projekta i humanitarne akcije su trajno osposobljavanje učenika za samostalni život u segmentu pripreme i kuhanja hrane, kako bi u budućnosti bez dodatne pomoći drugih osoba i socijalnih programa bili samostalni u tom segmentu svakodnevnice života.

U ime Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži, ček je primio ravnatelj gospodin Volodymyr Kubinskyy, a ček je u ime članova Rotary cluba Karlovac-Dubovac uručila Jasminka Maslek, predsjednica cluba u rotary godini 2017/2018.


Objavljeno: 25.07.2018

HUMANITARNI PROJEKT ROTARY KLUBA SISAK: ''Noć 100 večera''

''Noć 100 večera'' Rotary klub Sisak kontinuirano, od 2006. godine, organizira krajem rotarijanske godine kao  prigodu u kojoj  se svake godine članovi Rotary kluba Sisak sastaju s prijateljima i u ugodnoj atmosferi prikupljaju sredstva za različite namjene. Niz godina sredstva su bila usmjerena razminiranju područja uz sam grad Sisak (2006.-2010.), prikupljena su i  sredstva za Interni i Pedijatrijski odjel sisačke Opće bolnice ''Dr. Ivo Pedišić'' (2011.-2012., 2015.-2016.) s ciljem poboljšanja standarda pacijenata, ali i obnavljanja medicinske opreme. Također su prikupljana sredstva za Klub sjedeće odbojke Sisak i to za organizaciju međunarodnog turnira i nabavu sportske opreme (2013.-2014). Prošlogodišnja akcija bila je posvećena nabavi opreme sisačke ''Sobe čuda'' koju koriste djeca s razvojnim teškoćama, a ovogodišnja sredstva namijenjena su projektu ''Štićenici Doma za djecu Vrbina sa sisačkim rotarijancima Lijepom našom''. Cilj je bio prikupiti novčana sredstva kako bi se djeci osnovnoškolske dobi sisačkog doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućilo nekoliko edukativnih izleta, zajedno s odgajateljima i (sisačkim) rotarijancima. Planirani su izleti u Pulu (obilazak Amfiteatra i kupanje), Zagreb (ZOO vrt s edukacijom) i Karlovac (Aquatika – slatkovodni akvarij sa stručnim vodstvom) i Smiljan (Memorijalni centar ''Nikola Tesla'' sa stručnim vodstvom) tijekom školske 2018./2019. godine.

Interes za sudjelovanjem na ovoj donatorskoj večeri Rotary kluba Sisak svake godine je sve veći, pa smo i ove godine ponovo premašili brojku 100 (140) i zahvaljujući gostima prikupili značajna sredstva kojima ćemo, vjerujemo, u potpunosti ispuniti zadani cilj.

''Noć 100 večera'', uz izuzetan gastronomski doživljaj koji osigurava reputacija restorana Cocktail, prati i muziciranje poznatih sisačkih umjetnika, od kojih bismo izdvojili Kazališni bend i Lelu Kaplowitz, kao i Tihanu Herceg Ivšić i Damira Kukuruzovića.

Lana Vanić
Predsjednica RC Sisak 2018/2019
Sisak, 10. srpnja 2018.


Objavljeno: 13.06.2018

Aktivnosti klubova: Donacija za sportaše s invaliditetom

RC Rijeka – Sv. Vid uručio je Sportskom savezu osoba s invaliditetom grada Rijeke vrijednu donaciju u iznosu od 100.000 kn.

Više: NL12_RC Rijeka SV. Vid


Objavljeno: 13.06.2018

Iz svijeta Rotaracta

RTC Zagreb Centar održao je zanimljivu konferenciju na temu zapošljavanja mladih u STEM području, pod nazivom “Rotaraction - Rotate the Industry”.

Više: NL12_Rotaraction


Objavljeno: 13.06.2018

Aktivnosti distrikta: RYLA Croatia 2018

RTC Varaždin u suradnji s RC Međimurje od 12. do 15. travnja organizirao je međunarodnu RYLA-u koja je okupila  50 sudionika . Tema ovogodišnje RYLA-e je bila „Time management – How productive are you?“

Više: NL12_RYLA


Objavljeno: 13.06.2018

Aktivnosti distrikta: Koordinacija klubova SZ Hrvatske

Održano je prvo okupljanje 10 klubova regije SZ Hrvatske pod nazivom „Večer gina i ruma“...

Više: NL12_Koordinacija klubova


Objavljeno: 13.06.2018

Distriktna konferencija Rabac 2018.

Zanimljivi govornici, prezentacija atraktivnih klupskih projekata i druženje na svakom koraku,  krasili su od 11. do 13. svibnja 2018. vikend  u pitoresknom Rapcu, uz izvrsne domaćine iz  Valamar Girandella Resorta.

Više: NL12_Distriktna konferencija


Objavljeno: 13.06.2018

Rotary Klub Zagreb Donji grad donirao tri pametne ploče Osnovnoj školi Dobriše Cesarića

Pametne ploče su za pametnu djecu, a umjetnost mora biti za sve, progovorio je na kraju posebne humanitarne večeri Jursa, protagonist jedne od najstarijih hrvatskih predstava Klupko, autora Pere Budaka. Iako jedan od najmlađih klubova u Distriktu 1913., RC Zagreb Donji grad velikim koracima ostvaruje viziju kluba - dobročinstvo i pomoć u punom smislu te riječi. Ponovno okupljeni u istom sastavu s istim ciljem, ali veseloj atmosferi - RC Zagreb Donji grad u suradnji s Kazalištem slijepih i slabovidnih Novi život organiziralo je izvedbu kazališne predstave Klupko.

Gotovo puno kazalište uživalo je u komediji Pere Budaka koja je svoju prvu izvedbu doživjela još davne 1953. godine. Na momente konfuzni zapleti i spletke stanovnika malog mjesta u Lici u kombinaciji s osebujnim likovima držali su punu pažnju gledatelja cijelo vrijeme trajanja predstave.  Da bi se znalo  tko je kome što, tko koga i zašto pobrinuli su se slijepi glumci na daskama koje život znače s ciljem nesebične pomoći potrebnijima od sebe.

 

Ovog su puta zajedničkim djelovanjem glumci i rotarijanci prikupljali sredstva za pomoć u kupnji tri pametne ploče koje su donirane Osnovnoj školi Dobriše Cesarića. Pametne ploče dokazano povećavaju motivaciju, angažman te u konačnici uspjeh malih osnovnoškolaca. Osim što pretvaraju suhoparne prezentacije u interaktivne događaje, one potiču kreativnost kroz stalnu razmjenu ideja i sadržaja koji samo čeka učenike koji će intuitivnim pokretima ruke i prsta rotirati, povećavati, smanjivati i manipulirati objektima.

Pozdravljeni salvama smijeha, aplauza i ovacijama glumci su se s publikom rastali u dobrom raspoloženju i svevremenskim stihovima poezije “Krhko je znanje” autora Dobriše Cesarića po kojem nosi ime škole: “No vrijeme se kreće, no vrijeme se kreće, ko sunce u krugu, i nosi nam opet ono, što je bilo; i radost, i tugu. I sinut će oči, naći će se ruke, a srca se dići - i slijepi za stope bivšega života, njima ćemo ići.”

Akcijom je prikupljeno ukupno oko 37.000 kuna, a ploče su donirane Osnovnoj školi Dobriše Cesarića u sklopu Dana škole 25. svibnja.

Rotary Klub Zagreb Donji Grad ovom akcijom nije završio svoje aktivnosti u ovoj rotarijanskoj godini, već je u završetku planiranje svoje nove akcije kojoj će cilj biti osiguravanje pomoći djeci s respiratornim bolestima, a koja starta već u listopadu.

 

 

 


Objavljeno: 13.06.2018

Generalna skupština EC ICC

U Varšavi je krajem travnja održana Glavna skupština Izvršnog odbora komiteta međudržavne suradnje koja je okupila preko 40 ICC koordinatora iz cijelog svijeta.

Više: NL12_ICC


Objavljeno: 13.06.2018

8. Rotary turnir u malom nogometu

Varaždinski rotarijanci ponovno su organizirali cjelodnevno sportsko druženje, s humanitarnim karakterom jer su sva prikupljena sredstva donirana Udruzi „Plavo srce“.

Više: NL12_RC Varazdin

 


Objavljeno: 13.06.2018

 Iz svijeta Rotaracta: EUCO Antwerp 2018

Ovogodišnja Europska konvencija Rotaracta održala se u Antwerpu u Belgiji, a bilo je to posebno slavljeničko izdanje najveće i najstarije europske Rotaract konferencije.

Više: NL12_EUCO


Objavljeno: 11.05.2018

ZAKLJUČEN CIKLUS EDUKACIJSKIH SEMINARA Distrikta 1913 za 2018./19.

U Karlovcu je 28.travnja 2018. Distriktnom skupštinom za obuku ( DTA ) zaključen niz od tri obvezna edukacijska seminara za rotarijansku godinu 2018./19. guvernera Darka Tipurića. Hrvoje Kenfelj kao Voditelj distriktnog Odbora za obuku 2013./18. i njegov trenerski tim koji čine članovi distriktnog Odbora za obuku s dugogodišnjim iskustvom u Rotary zajednici, kroz predavanja i radionice pripremili su klupske dužnosnike za obnašanje dužnosti u rotarijanskoj godini 2018./19. DTA je krasila visoka posjećenost, prijateljska i radna atmosfera, te zadovoljstvo polaznika onim što su mogli saznati na ovom važnom edukacijskom seminaru. Karlovačke rotarijanke i rotarijanci na čelu s asistenticom guvernera za ovo područje Vesnom Vyroubal iskazali su se kao odlični domaćini.


Objavljeno: 09.05.2018

Mnoštvo događanja u RC Varaždin 1181

RC Varaždin 1181, bio je posebno aktualan. U nastavku saznajte više o povezivanju varaždinskih i indijskih rotarijanaca, predavanjima i predstavama koje je ovaj klub organizirao.

Više: N11_Vž_Indija


Objavljeno: 09.05.2018

ICC koordinacija u Biogradu

U odličnoj atmosferi biogradske marine te uz jedrenje, i dalmatinsku hranu i vino, organiziran je 4. sastanak ICC koordinacije.

Više: N11_ICC Biograd


Objavljeno: 09.05.2018

Mozak i radost

RC Karlovac – Dubovac obilježio je »17. tjedan mozga« kao dio manifestacije Brain Awareness Week posvećene popularizaciji znanja o istraživanju mozga.

Više: N11_Karlovac Dubovac


Objavljeno: 09.05.2018

6. Rotary forum RC Split

Forum RC Split ovoga puta razmotrio je uvijek aktualnu temu obrazovanja, najvažnije zaključke pročitajte u nastavku.

Više: N11_Forum Split


Objavljeno: 09.05.2018

Iz svijeta Rotaracta

Rotaract klubovi Velika Gorica i Zagreb Zrinjevac udružili su snage i organizirali akciju „Turnir u Aliasu”.

Više: N11_Alias


Objavljeno: 09.05.2018

Tko može odbiti molbu učenika na razmjeni?

Članovi RC Zagreb Metropolitan ne mogu, stoga su im organizirali upoznavanje s petim godišnjim dobom – Riječkim karnevalom.

Više: NL11_RC Metropolitan


Objavljeno: 09.05.2018

Aktivnosti distrikta - Održan prvi Alumni Meetup

U veljači su se okupili bivši rotarakteri, stipendisti i učenici s razmjene zainteresirani za daljnje sudjelovanje u rotarijanskoj zajednici.

Više: N11_Alumni

 


Objavljeno: 08.05.2018

Vrijedna donacija RC-a Rijeka povodom obilježavanja 25 godišnjice kluba

Donacijom 62 multifunkcionalna mrežna pisača za potrebe KBC-a Rijeka, Rotary klub Rijeka najavio je program u povodu obilježavanja 25. godišnjice.

Više: N11_RC Rijeka


Objavljeno: 02.05.2018

Distriktna konferencija RABAC 2018

Program Distriktne konferencije - Rabac 2018: Distriktna konferencija RABAC_SMILE


Objavljeno: 27.03.2018

50 godina Rotaracta

Danas Rotaract zajednica broji 10 904 kluba i više od 250 000 rotaraktera u 184 zemlje svijeta! Ove godine klubovi diljem planeta slave upravo 50. rođendan naše male obitelji pa smo upravo takvu proslavu odlučili organizirati i mi sami, 13. ožujka 2018. u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Više: N10_RTC50godina


Objavljeno: 27.03.2018

Inter Country Committee aktivnosti

U prostorijama Vile Ružić održan je treći sastanak ICC koordinacije Distrikta 1913 za 2017./2018. godinu. U želji poboljšanja suradnje, sastanak je bio održan s Odborom za TRF našeg distrikta te je pod predsjedanjem voditelja Danijela Jozića, u jednom djelu obrađivao teme povezane s radom tog odbora.

Više: N10_ICC Rijeka


Objavljeno: 27.03.2018

AKTIVNOSTI ROTARAKT KLUBOVA

Naši su rotarakteri mladi i puni energije, što pokazuju i brojni projekti koje organiziraju. Pročitajte koliko su bili vrijedni i što se sve može kad se njihove male ruke slože.

Više: N10_Rotaract


Objavljeno: 27.03.2018

ROTARY KLUB NOVA GRADIŠKA novi član hrvatske rotarijanske zajednice

Rotary International i Distrikt 1913 postali su bogatiji za još jedan klub, Rotary klub Nova Gradiška. Svečana charter-ceremonija održana je u Domu kulture u prisutnosti velikog broja rotarijanaca i predstavnika čak 25 Rotary klubova iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Više: N10_RCNovaGradiska


Objavljeno: 27.03.2018

Druženje na Riječkom karnevalu

RC Zagreb Metropolitan ponovno se družio s mladim Amerikancima, Kanađanima i Francuzima koji su bili oduševljeni atmosferom u Rijeci.


Objavljeno: 27.03.2018

Vrijedne donacije RC-a Varaždin 1181

Dodijeljene su donacije Udruzi „Veliko srce malom srcu” i Udruzi za ranu intervenciju Varaždinske županije. Pročitajte o čemu je točno riječ.

Više: N10_RCVarazdin


Objavljeno: 27.03.2018

End polio now

U sklopu manifestacije 18. Splitski polumaraton,  25. veljače 2018. u snježnim je uvjetima održana humanitarna utrka END POLIO. Rotary klub Kaštela i Splitski polumaraton tako su drugu godinu zaredom dali podršku svjetskom programu borbe protiv dječje paralize koju provodi Rotary International. Za sudjelovanje u utrci prijavilo se 364 sudionika, a prikupljena sredstva će biti uplaćena u fond PolioPlus za borbu protiv dječje paralize.

Više: N10_End polio now


Objavljeno: 14.03.2018

ROTARY STIPENDIJA ZA PRESTIŽNO NIZOZEMSKO SVEUČILIŠTE 2018/2019

Rotary International u suradnji s UNESCO-IHE institutom nudi stipendije za poslijediplomski studij na ovom prestižnom sveučilištu u Nizozemskoj. Cilj je povećanje broja školovanih stručnjak a na području vodnog inženjeringa i gospodarstva, zaštite okoliša te odvodnje i upravljanje sustavima zaštite voda kako bi pomogli zemljama u tranziciji da implementiraju usvojena znanja i iskustva.

Iznos pojedinačne stipendije je 25.000,00 EUR i pokriva cjelokupne troškove postdiplomskog studija u trajanju od 18 mjeseci.

Više: Rotary poziv UNESCO 2018


Objavljeno: 14.03.2018

STIPENDIJE ZA POSTDIPLOMSKI STUDIJ NA ROTARY CENTRIMA ZA MIR

Dostupne su dvije vrste stipendija u sklopu ovog programa: 50 stipendija za magistarski studij na priznatim sveučilištima koji se bave problematikom mira te prevencije i rješavanja sukoba, te 50 stipendija za profesionalno usavršavanje namijenjenih onima koji imaju već radno iskustvo u području mira i prevencije sukoba. Krajnji rok za prijavu vaših kandidata Odboru za TRF je 31.5.2018. godine.

Više: Rotary poziv stipendije 2018


Objavljeno: 26.02.2018

U Osijeku održan seminar za obuku distriktnog tima 2108./19. (DTTS)

Prvi od tri obvezna edukacijska seminara, "Seminar za obuku distriktnog tima" (DTTS), održan je u subotu 24. veljače 2018., od 9.30 do 18 sati, u hotelu Osijek. Osim stjecanja novih znanja korištenjem obaveznog sadržaja propisanog od strane Rotary International-a, seminar je osigurao i bolje međusobno upoznavanje članova budućeg distriktnog tima, te postavljanje temelja njihovog rada.

Ovo je bila idealna prigoda da guverner elect Darko Tipurić oblikuje i motivira distriktni tim i predstavi ciljeve Distrikta za svoju guvernersku godinu. Seminar je pripremio asistente guvernera i voditelje distriktnih odbora za produktivno obavljanje prihvaćenih dužnosti u slijedećoj rotarijanskoj godini, te obavio daljnje pozicioniranje distriktnog tima kao podrške razvoja učinkovitih klubova. Po završetku seminara uslijedila je neformalna večera u restoranu Muzej okusa, uz osobno pokrivanje troškova prema rotarijanskim principima. Domaćini na čelu s prijateljem Ivanom Miškulinom su se iskazali kao odlični organizatori, te su tako doprinijeli ukupnoj motiviranosti sudionika tijekom cijelog trajanja seminara.


Objavljeno: 19.02.2018

Najmoderniji respirator za splitski KBC

Zavod za intenzivnu pedijatriju splitskog KBC-a ima najmoderniji respirator zahvaljujući zajedničkoj humanitarnoj akciji članova Rotary kluba Split Novi i slovenskog Rotary kluba Kočevje.

Klikom na poveznicu saznajte o čemu je točno riječ: N9_Respirator za KBC


Objavljeno: 19.02.2018

Inter Country Committee NOVOSTI

U Osijeku su se u studenome sastali voditelji ICC odbora, ali i velik broj rotarijanskih prijatelja iz slavonskih klubova.

Više: N9_ICC


Objavljeno: 19.02.2018

Mediteranski Rotaract val Opremanje brodskog rodilišta Mladi Međimurci u akciji

Sudjelovanje na mediteranskom Rotaract valu, opremanje brodskog rodilišta, humanitarni kviz i druženje s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe samo su neke od aktivnosti naših mladih rotaraktera. Više o tome saznajte u nastavku: N9_iz svijeta Rotaracta


Objavljeno: 19.02.2018

Aktivnosti i akcije RC Karlovac – Dubovac

Prijateljice i prijatelji iz RC-a Karlovac – Dubovac posjetili su Gradsku knjižnicu Ivana Gorana Kovačića te poklonili dvije monografije Rotary kluba Zagreb. Također, poliklinici SUVAG donirali su terapijsku ljuljačku. Više o tome pročitajte u nastavku: N9_Karlovac-Dubovac akcije


Objavljeno: 19.02.2018

Rotary klub slavonski brod u akciji "Izvrsnost je IN"

Dodjelom nagrada Rotary klub Slavonski Brod priveo je kraju još jednu akciju nagrađivanja izvrsnih učenika i studenata Brodsko-posavske županije. Ove je godine u nagrađivanju po prvi put sudjelovao i Rotaract klub Slavonski Brod.

Više: N9_Izvrsnost je IN


Objavljeno: 19.02.2018

E klub donirao dron HGSS- u

Svaki će novi dron dodatno olakšati rad spašavatelja, ali i pozitivno utjecati na brzinu potraga i pridonijeti znatnijoj sigurnosti stradalih i članova Hrvatske gorske službe spašavanja. Svjestan toga, hrvatski e-klub donacijom jednog takvog proizvoda dao je svoj doprinos radu Gorske službe.

Više: N9_Donacija drona


Objavljeno: 19.02.2018

ROTARY Mind from the Future

Rotary klub Zagreb Metropolitan odlučio je razveseliti učenike na razmjeni i odvesti ih na izložbu Nikola Tesla: Mind from the Future. U nastavku saznajte kako im je bilo te kakvi su dojmovi mladih exchangera: N9_Mind from the future


Objavljeno: 19.02.2018

Humanitarni božićni bal ROTARY KLUBA SPLIT

Jubilarni dvadeseti Božićni bal Rotary kluba Split održan je 9. prosinca 2017. Pročitajte više o tome kako su se članovi sa svojim gostima zabavili na tradicionalnom predbožićnom humanitarnom balu: N9_Humanitarni bozicni bal


Objavljeno: 09.01.2018

Osmijeh se vraća u grad

U suradnji sa Studijem smijeha Split, Rotaract klub Split Novi organizirao je projekt za prikupljanja sredstava u svrhu obnove fasade zgrade Dječjeg doma Maestral.

Više: N8_Osmijeh se vraca u grad


Objavljeno: 09.01.2018

Džeparac za maturalac

Interact klub Varaždin 1181 primio se pečenja pa dijeljenjem kolača skupljao donacije za učenike slabijeg imovinskog stanja.

Više: N8_Interact


Objavljeno: 09.01.2018

Novi član našeg Distrikta

Prosinac je obilježio i važan događaj – osnivanje novog Rotary kluba Zagreb International. Charterom je ovaj klub i službeno postao članom naše rotarijanske obitelji.

Više: N8_RC Zg International


Objavljeno: 09.01.2018

Božićno raspoloženje Rotary kluba Split Plus

Splitske je prijatelje i prijateljice osobito obuzeo blagdanski duh pa su tako kraj godine obilježili čak trima zanimljivim akcijama.

Više: N8_RC Split plus Bozic


Objavljeno: 09.01.2018

Priznanje Presidential Citation za Distrikt 1913 i neke od klubova

Prije nekoliko dana u naš su distrikt stigla javna priznanja predsjednika Rotary Internationala za godinu 2016./2017. Johna Germa.

Više: N8_Goran Racic


Objavljeno: 09.01.2018

TRF seminar u Trakošćanu

Odbor za TRF okupio je rotarijance kako bi ih još jednom podsjetio na mogućnosti koje nude fondovi Rotary zaklade.

Više: N8_Seminar Trakoscan


Objavljeno: 09.01.2018

Humanitarni koncert Budi tu

Rotary klub Rijeka je 9. prosinca 2017.  šestu godinu zaredom koncertom Parnog valjka,  HNK Rijeka ispunio pozitivnom atmosferom i dobrim srcima.  Tijekom održavanja ove akcije uređeno je i opremljeno nekoliko odjela Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka na lokalitetu Kantrida. Ove godine cilj je bio obnoviti Odjel gastroenterologije, nefrologije i endokrinologije.

Više: N8_Budi tu_RC Rijeka


Objavljeno: 11.12.2017

Iz svijeta Rotaracta - Auction night RAC  ZRINJEVAC

I naše je rotaraktovce zahvatilo blagdansko raspoloženje pa je RAC Zagreb Zrinjevac jednoj zagrebačkoj obitelji odlučio osigurati nezaboravne blagdane. U nastavku otkrijte o čemu je riječ... RAC Zrinjevac AUCTION NIGHT


Objavljeno: 11.12.2017

Monografija RC-a Zagreb uručena Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu

Članovi RC-a Slavonski Brod uručili su Gradskoj knjižnici monografiju RC-a Zagreb.

Više: N7_Urucivanje Monografije


Objavljeno: 11.12.2017

The Rotarian

Slijedite poveznicu u nastavku i prelistajte novo izdanje newslettera The Rotarian... The Rotarian_12/2017


Objavljeno: 11.12.2017

Rotary dan u UN-u

Rotary i Ujedinjeni narodi imaju dugu povijest zajedničkoga rada i širenja iste vizije – vizije mirnijeg svijeta. Prijatelji iz našeg distrikta sudjelovali su na ovom događaju u Ženevi te su s nama podijelili svoje dojmove.

Više: N7_Rotary dan-UN


Objavljeno: 11.12.2017

Prijateljstvo i pomaganje – služenje kroz druženje

Naše prijateljice i prijatelji iz RC-a Zagreb Centar dokazuju da se aktivnosti našeg distrikta šire i izvan granica Hrvatske. Pročitajte više o ovoj zanimljivoj suradnji s klubom s Balija... N7_Suradnja Zg Centar-Bali


Objavljeno: 11.12.2017

Movember – neformalno druženje humanitarnoga karaktera

RC Zagreb Donji Grad humanitarnim druženjem obilježio je Movember kako bi pridonio podizanju svijesti o „muškim” bolestima te brizi o zdravlju muškaraca. Pročitajte više o ovom druženju... N7_Movember


Objavljeno: 11.12.2017

Korak u život rasprodao HNK

Ovogodišnja humanitarna akcija RC-a Zagreb Kaptol, Korak u život, zaključena je jednim od najvećih djela baletne umjetnosti – Labuđim jezerom. Saznajte kako još uvijek možete sudjelovati u akciji... N7_Korak u zivot


Objavljeno: 11.12.2017

Pokaži ljubav, gledaj srcem

Rotary club Zagreb 1242 uspješno je priveo kraju ovu jednogodišnju akciju i osigurao adaptaciju i opremanje kabineta senzorne integracije Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek”. U nastavku otkrijte što je sve pribavljeno... RC ZG 1242 za Centar Vinko Bek


Objavljeno: 20.11.2017

20. godišnjica bratimljenja RC-a Osimo i RC-a Split

Dvadesetogodišnje prijateljstvo između dva kluba, obilježeno brojnim humanitarnim akcijama u Hrvatskoj i Italiji, zaslužilo je svečano obilježavanje. Osim toga, splitski su se rotarijanci zaputili u Norciju kako bi sudjelovali na distriktnom događaju Distrikta 2090 Italy.

Više: Osimo-Split


Objavljeno: 20.11.2017

Odbor za članstvo organizirao Rotary trening u Rijeci

Naši distriktni odbori nikada ne spavaju te neprestano smišljaju nove načine za unapređenje. Odbor za članstvo organizirao je trening na kojem su sudjelovali voditelji i članovi više odbora, a koji je završio ugodnim druženjem i mnoštvom kvalitetnih ideja.

Više: Rotary trening Rijeka


Objavljeno: 20.11.2017

The Rotarian

Slijedite poveznicu u nastavku i prelistajte novo izdanje newslettera The Rotarian. Saznajte novosti i zanimljivosti iz naše zone, Zone 19.

N6_The Rotarian

 


Objavljeno: 20.11.2017

Hrvatski Distrikt na Rotary institutu u Rumunjskoj

Rumunjski grad Cluj-Napoca bio je domaćin Rotary instituta za zone 19p i 20b. Prisustvovalo je nekoliko hrvatskih rotarijanaca pa pročitajte o čemu su razgovarali, što su saznali te što ih je posebno nadahnulo.

Više: Rotary Institut Rumunjska


Objavljeno: 20.11.2017

Još jedan uspješan Rotary grill party – Gorščica

Sunce, dobra volja i ukusna hrana osigurali su nezaboravan provod i uspjeh sedmog humanitarnog Rotary grill partyja. Pogledajte kako je bilo, ali i tko je osvojio titulu ovogodišnjeg Rotary Grill Chefa.

Više: Gorscica-Rotary grill party


Objavljeno: 17.11.2017

IZ SVIJETA ROTARACTA: Razvoj međunarodne suradnje

Očekivano, naši su mladi rotaraktovci i interaktovci uvijek aktivni. Ove ih je godine rekordan broj sudjelovao na jesenskom REM-u u organizaciji prijatelja iz Slovenije.

Pročitajte kako im je bilo: Rotaract medunarodna suradnja


Objavljeno: 17.11.2017

11. generacija stipendista iz Fonda „Gordan Čačić”

RC Zagreb Centar svečano je dodijelio 31 ugovor o stipendiranju namijenjen uspješnim učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja. Klub je tako do sada stipendirao ukupno 199 izvrsnih mladih ljudi.

Više: N6_Stipendije Goran Cacic


Objavljeno: 27.10.2017

Zadarska Rotary regata - 20 godina humanitarnog druženja pod jedrima

Na ovogodišnjoj regati sudjelovalo je 60 jedriličara  na 11 plovila,a posade su imali Rotary klubovi iz Slovenije, Austrije, Crne Gore, Njemačke i Hrvatske.

Više: 20. ZADARSKA ROTARY REGATA


Objavljeno: 27.10.2017

Održano je prvo službeno druženje buduće rotarijanske obitelji iz Nove Gradiške

Napravljeni su važni koraci ka osnivanju još jednog kluba u našem Distriktu - RC Nova Gradiška.  Na druženju održanom početkom listopada sudjelovalo je 12 prijatelja od ukupno 18 prijavljenih. Druženje su uveličali AG prijatelj Dražan Kozak, predsjednik RC Slavonski Brod Damir Hećimović, prijatelj Juraj Arambašić iz RC Osijek, te Ivan Miškulin aktualni predsjednik RC Osijek.


Objavljeno: 27.10.2017

Rotary kluba Kaštela Vas u subotu 4.11.2017. poziva na akciju  „KAPJA UJA ZA KAPJU DOBROTE“

Akcija će biti mjesto susreta rotarijanaca i svih ljudi dobre volje, te u tu svrhu organiziraju berbu i preradu maslina u prapostojbi maslinarstva Marini.

Više: Poziv u Masline


Objavljeno: 27.10.2017

Rotary za zdravo srce

U cilju obilježavanja Svjetskog dana srca,Rotary klub Sisak pokrenuo je akciju pod nazivom „Rotary za zdravo srce", koja u ovoj godini donosi poruku „Podijelite energiju – nahranite, pokrenite, volite svoje srce”...

Više: DAN SRCA RC SISAK


Objavljeno: 27.10.2017

Uspješno završen veliki međunarodni humanitarni projekt Krug prijateljstva

U prostorijama Zavoda za neurokirurgiju KBC-a Split 12. listopada upriličena je primopredaja opreme nabavljene u sklopu velikog međunarodnog humanitarnog projekta Krug prijateljstva kojeg su realizirali hrvatski Rotary klubovi Solin, Split i Kaštela te Rotary Club Heerenveen iz Nizozemske. Time je i službeno zaključen dvogodišnji rad uložen u razradu ideje, pripremu i provedbu projekta vrijednog 1.136.356,00 kuna.

Više: Krug prijateljstva


Objavljeno: 27.10.2017

Rotary klub Rijeka organizirao veliku akciju pošumljavanja

Akcija Rotary kluba Rijeka potaknula je ideju organizacije nacionalne akcije pošumljavanja na razini Rotary Distrikta 1913 povodom Svjetskog dana zaštite šuma koji se obilježava 21. ožujka.

Više: RC RIJEKA AKCIJA POŠUMLJAVANJA


Objavljeno: 27.10.2017

10. Zlatna udica

Na krilima tradicije broj sudionika Zlatne udice neprekidno raste, a sama manifestacija, u početku sportskoga karaktera, razvila se do razine sportsko-kulturnog i gastronomskog događaja.

Više: ZLATNA UDICA RC LOŠINJ


Objavljeno: 27.10.2017

Pridružite se ICC-ju (Inter Country Committee)

U hrvatskom Distriktu 1913 već nekoliko godina vrlo aktivno djeluje Inter Country Committee, odnosno ICC. Do sada je ostvarena ICC suradnja sa 11 država (Njemačka, Mađarska, Slovenija, Srbija, Izrael, Rumunjska, Poljska, Turska, Ukrajina, Crna Gora i Austrija)...

Više: ICC Pridruzite se


Objavljeno: 27.10.2017

Biciklom do stipendija – IV

I ove je godine Rotary klub Hvar okupio više od 300 sudionika na humanitarnoj biciklijadi pod motom „Biciklom do stipendija – IV”

Više: HUMANITARNA BICIKLIJADA HVAR


Objavljeno: 17.10.2017

100% POLIO FREE WORLD

DG Dubravko Kušeta poziva sve Rotary klubove da u ime svih članova klubova u tjednu od 23.10. do 27.10. kada obilježavamo Dan borbe protiv dječje paralize uplate najmanje 30 kuna u PolioPlus Fond kako bi svi mi dali doprinos konačnom obračunu s ovom teškom bolešću.

Pogledajte video u nastavku...

 


Objavljeno: 16.10.2017

Zlatno rotarijansko druženje

Priroda ima svoje putove i uslijed toga svake godine stvori i novu scenografiju za Rotary druženja na otvorenom, kao što je ono Rotary kluba Prelog pod nazivom „Rotary regata s ispiranjem zlata.“

Rotary regata s ispiranjem zlata

Drava je jedna od posljednjih očuvanih europskih rijeka, još uvijek slobodno teče, živa je, mijenja korito i stalno stvara nove sprudove od kojih nastaje cijeli niz drugih staništa. Samo je čovjek odredio da sve mora biti po njemu, da je sve statično i fiksno, no priroda ima svoje putove i uslijed toga svake godine stvori i novu scenografiju za Rotary druženja na otvorenom, kao što je ono Rotary kluba Prelog pod nazivom „Rotary regata s ispiranjem zlata.“ 

 

Ova specifična rotarijanska akcija ima tradiciju staru koliko postoji i rotarijanstvo u Prelogu. Odmah nakon osnutka kluba, svoju centralnu godišnju akciju članovi kluba odlučili su osmisliti tako da bude specifično međimurska, da sudionici akcije upoznaju ljepotu rijeke Drave, njenu floru i faunu, te tako da akcija bude drugačija od onog što su već ostali klubovi u regiji razvili kao svoje projekte. Na takvim temeljima, ova „zlatna“ akcija postala je prepoznatljivi simbol Rotary kluba Prelog i svake g odine okupi veliki broj prijatelja iz drugih klubova i ostalih gostiju. Ove je godine, u subotu 09. rujna, uspješno održana po deveti put i ponovno osigurala svim sudionicima cjelodnevni opušten i ugodan boravak u prirodi, bogat različitim sadržajima.

 

Nakon bogatog doručka na čvrstom tlu, avanturistički raspoložena grupa zaplovila je Dravom u riječnim čamcima prema prvom cilju. Iz jednog od čamaca pratila ih je glazba kako bi podržala dobro raspoloženje rotarijanskog društva. Takva raspjevana atmosfera je, doduše, natjerala u siguran zaklon čaplje, dabrove i ostale stanovnike dravskih šumaraka pa se njih gotovo nije ni uspjelo uhvatiti objektivima fotoaparata. Pod okriljem prekrasnog, sunčanog vremena i uz pjesmu, smijeh i usputno fotografiranje neodolji vih dravskih krajolika, plovilo se i pristalo na nekoliko dravskih otoka.

Na nekima samo radi okrijepe, a na nekima radi potrage za zlatom prosipanjem dravskog pijeska i šljunka, u čast ovog poznatog međimurskog zanata iz starih vremena. Bilo je tu i drugih sportskih nadmetanja starog kova, kao što je povlačenje užeta ili bacanje potkova koje su, prigodno, također bile  zlatne. Nagrada najuspješnijima također je nosila obilježje osnovne boje akcije pa je pobjednicima uručena rijetka edicija Sibon pjenušca s listićima zlata.  Nakon izuzetno aktivnog dana, krajnje je odredište bila marina u Prelogu gdje je cjelodnevni trud nagrađen zajedničkom večerom i zapečaćen pjesmom i plesom do noćnih sati.

Uz jačanje prijateljstva i ugodno druženje u prirodi ostvaren je i osnovni cilj ove zlatne akcije, a to je prikupljanje sredstava koja će se proslijediti Međimurskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu – MURID, koja pruža podršku djeci rane dobi i njihovim roditeljima kroz prevenciju, savjetovanje, dijagnostiku i rehabilitaciju, kao i edukaciju i senzibilizaciju javnosti na specifične potrebe djece s razvojnim i socijalnim rizicima.

 


Objavljeno: 16.10.2017

Četvrti po redu Newsletter Distrikta 1913 – Hrvatska

Drage prijateljice i prijatelji, pred vama je četvrti po redu Newsletter Distrikta 1913 – Hrvatska. Kao uvod, klikom na poveznice u nastavku, možete prelistati listopadska izdanja digitalne verzije magazina The Rotarian i Newslettera Rotary internationala.

Rotary newsletter 4

The Rotarian 10


Objavljeno: 16.10.2017

Rotary klub Rijeka sv. Vid – treća godina u rotaryjevu terapijskom kampu Ankaran

Od 3. do 9. rujna 2017. trajao je ovogodišnji, deveti po redu, Rotaryjev terapijski kamp u Ankaranu. Prije devet godina ova je topla i humana priča nastala na temelju ideje dvaju entuzijasta i humanitaraca, Veselka Oja iz RC-a Kopar i Ferruccija Diva iz RC-a Muggia, uz potporu drugih Rotary klubova iz Italije, Slovenije, Austrije i Velike Britanije.

Rotary klub Rijeka Sv. Vid već treću godinu sudjeluje u radu Rotaryjeva terapijskog kampa u Ankaranu financirajući jednotjedni boravak djece s posebnim potrebama s riječkog područja s po jednim pratiteljem, a ove su se godine članovi kluba uključili i kroz volonterski rad sa štićenicima kampa. Pri tome posebno treba istaknuti prijatelja Damira Sušnja koji je aktivno sudjelovao u radu s djecom sve dane trajanja kampa i svojom plemenitošću, nesebičnim zalaganjem, pozitivnim pristupom i vedrinom osvojio srca svih prisutnih.

Za Martinu, Luku, Marka i Gorana, štićenike RC-a Rijeka Sv. Vid, to je bio tjedan druženja, raznih terapija i radionica, izleta i koncerata, a prije svega novih prijateljstava, veselja i pozitivnih emocija.

Tijekom tog tjedna djeca su svakodnevno pohađala nekoliko radionica: glazbenu, likovnu, vježbanje u bazenu i terapiju sa psima. Terapija koju treba posebno istaknuti i na koju sva djeca, bez obzira na njihove dijagnoze, najbolje reagiraju je muzikoterapija.

Prema riječima magistra Pina Poclena iz Italije, glazbenog terapeuta s dugogodišnjim iskustvom koji je u ovom kampu od samih početaka, muzikoterapija je iznimno korisna za svu djecu. Idealno bi bilo raditi individualno, no to, nažalost, nije moguće s obzirom na broj djece u kampu. Važno je istaknuti kako nije važan instrument, već gesta. Bit svega jest sloboda. Djeca dobivaju mogućnost da se slobodno izražavaju kroz glazbu, odnosno zvuk, ritam i određeni instrument. Čak je i tišina vrsta izraza u ovom slučaju. Rad u radionici koncipira se ovisno o njihovu raspoloženju toga dana i na taj im je način omogućeno da budu svoji.

Osim o djeci, u kampu se vodi računa i o roditeljima kojima također treba pružiti pažnju i podršku. Za njih su organizirane posebne radionice u kojima im terapeutkinja pomaže kod svladavanja pojedinih prepreka, s obzirom na to da nije jednostavno biti roditelj djeteta s posebnim potrebama.

Tijekom boravka za djecu i njihove pratitelje, kao i prijašnjih godina, organiziran je izlet brodom do Izole, uz obilazak Arheološkog parka San Simon s Villom Maritima čiji ostaci datiraju iz razdoblja između 25. i 10. godine pr. Kr.
Nakon pomno vođenog razgledavanja ovog prelijepog arheološkog nalazišta, djeca su uživala u radionici u kojoj su naučila kako napraviti mozaik, ali i u obilasku prostorija arheološkog parka koje su im nudile mogućnost da nauče izgraditi luk, realizirati fresku ili, primjerice, posložiti amfore na brodu.

Boravak u kampu uz sve aktivnosti prođe prebrzo, a rastanci su uvijek jako emotivni, kako za sudionike tako i za terapeute i volontere.

Za članove RC-a Rijeka Sv. Vid već počinje planiranje sljedećeg kampa, s još više sudionika, prikupljenih sredstava i volontera.

Članovi kluba zahvaljuju DG-u Dubravku Kušeti na inicijativi, a svim rotarijancima na prilozima prikupljenima na Sjednici predsjedništva u Rijeci i PETS-u na Plitvicama, čime je financiran boravak jednog djeteta s pratiteljem u ovogodišnjem kampu.

Svi klubovi iz Distrikta pozvani su da se priključe ovom vrijednom i jedinstvenom projektu kao ravnopravni partneri jer u svim sredinama postoje djeca s posebnim potrebama, slabijega materijalnog stanja, kojima je ovo jedinstvena prilika za boravak na moru, a za njihove roditelje ili skrbnike barem trenutačni odmak od svakodnevne i neprekidne pažnje i skrbi koje su ovoj djeci potrebne.

Tina Smilović Peruza
RC Rijeka Sv. Vid.

 

 


Objavljeno: 14.10.2017

WORLD POLIO DAY svijet 100 % slobodan od dječje paralize zbog 100-postotne potpore rotarijanaca

U tjednu u kojem obilježavamo ovaj poseban dan (od 23. do 27. listopada) pokažimo zajedništvo i svjetskoj Rotary zajednici pošaljimo jasnu poruku, tako da tijekom tog tjedna SVI KLUBOVI u ime SVIH ČLANOVA klubova uplate bar simboličan iznos u fond PolioPlus.

Više možete pročitati OVDJE...


Objavljeno: 25.09.2017

Bliži se trenutak  osnivanja novog kluba u našem Distriktu - RC Zagreb International

Kum kluba je prijatelj Mladen Vedriš, a kumski klub  je Rotary klub Zagreb. U subotu 23. rujna 2017. u Varaždinu je potpisan obrazac prijave prema Rotary internationalu i uskoro se očekuje svečanost osnivanja. Klub već ima preko 30 članova, mjesto sastajanja je hotel Westin u Zagrebu, srijedom u 19 sati. 

Svim novim prijateljicama i prijateljima želimo srdačnu dobrodošlicu.


Objavljeno: 18.07.2017

Rotarijanska godina 2016/17 u našem Distriktu završava s čak 6 odobrenih Global Grant projekata ukupne vrijednosti 469.896 USD

Projekti koji će se realizirati kroz sredstva TRF-a su:

  1. stipendija za studij gospodina Antun Sableka na polju planiranja i financiranja projekata u zdravstvu pri londonskoj School of Hygiene and Tropical Medicine koju su prijavili Rotary Club Zagreb Sesvete i RotaryClub Zagreb Metropolitan, Croatia uz potporu međunarodnih partnera Rotary Club of Golders Green iz Velike Britanije, Rotary Club of Lake Forest Park te Rotary District 5030,
  2. stipendija za MBA studij gospođe Željke Mandaric na University of Oxford koju je prijavio RC Zagreb uz potporu Distrikta 1090 kao međunarodnog partnera,
  3. projekt opremanja rađaonice za osobito rizične porode Sveučilišne bolnice u Ljubljani gdje se po prvi puta jedan naš klub, RC Zagreb Gradec, javlja kao međunarodni partner koji podržava TRF projekt u drugom distriktu. Sam projekt prijavio je slovenski RC Ljubljana 25,
  4. projekt opremanja Zavoda za neurokirurgiju KBC Split koji su zajednički prijavili Rotary Club Solin, Rotary klub Kaštela i Rotary Club Split,
  5. projekt osiguranja stručne logopedske pomoći u Dječjem selu Ladimirevci koji su realizirale prijateljice iz Rotary Klub Zagreb DORA,
  6. projekt uređenja srednje škole u Glini iza kojeg stoji Rotary klub Zagreb Centar.
    Čestitamo svim klubovima na osvojenim potporama i posebno zahvaljujemo svim prijateljima koji su bili angažirani u pripremi projekata.

 


Objavljeno: 18.07.2017

Pređena je magična granica od  100.000 USD donacije u AnnualFund u 2016-17!

Točan iznos uplata iznosi  101.003,00 USD donacije u AnnualFund, ili 80 USD percapita donacija na nivou Distrikta!

U usporedbi s prošlom godinom koja je bila rekordna po više TRF kriterija bilježimo i neke nove rekorde:

  • Porast donacije u AnnualFund za 22%
  • Porast donacija u PolioPlus Fund za 21%
  • Prvog Major Donora u Distriktu
  • 27 PHS članova (8 u 2015-16)
  • 778 članova (60%) Distrikta je doniralo neki iznos u AnnualFund (EREY Eligible)
  • 371 član (29%) je donirao 100 ili vise USD u AF (Sustaining Member)
  • Gotovo 1/3 kluba u Distriktu (17 klubova) je donirala >100 USD percapita u AnnualFund

Objavljeno: 18.07.2017

Prminuo predsjednik elect Rotary Internationala Sam F. Owori

Dragi kolege Rotarijanci, s tugom u srcu vam javljamo žalosnu vijest da je Predsjednik elect Rotary Internationala, Sam F. Owori, umro od posljedica postoperativnih komplikacija.

Sam je bio posebna osoba na mnoge načine, a njegova neočekivana smrt ogroman je gubitak Rotaryu, njegovoj zajednici i svijetu.


Objavljeno: 10.05.2017

Vrijema je za „Aukciju dobrih vina“!

Dragi prijatelju, naša zajednička akcija  KAP DOBROG VINA ZA SLAP DOBROTE polagano se približava svom završnom činu. Uspjeli smo svesrdnim zajedničkim naporima prikupiti značajnu količinu vina. Vina smo prema dogovoru postavili na web aukciju (www.rotary-kastela.hr/aukcija). Očekujemo kako ćemo svi zajedno istim žarom pristupiti nadmetanju i kupovini vina. Da bi pristupili aukciji potrebno se registrirati, te prema uputama na navedenoj stranici pristupiti samoj aukciji.  Web aukcija upravo je započela, a završava 29. svibnja(subota) u 20 sati.Završno događanje, reviju vina i aukciju odabranih vina upriličiti ćemo 20. svibnja 2017. godine na svečanoj večeri u sklopu Distriktne konferencije Rotary Distrikta 1913. na Bolu. Korisnik sredstava koja ćemo prikupiti, biti će The Rotary Fundation(TRF). 

Veliko hvala svim prijateljima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta.
Želimo Ti puno uspjeha u prijateljskom nadmetanju.

Do skorog druženja lijepo Te pozdravljamo,

U ime Organizacijskog odbora

Branko Poljanić, predsjednik
Srećko Radnić,  radna skupina

 


Objavljeno: 08.04.2017

Odlazak prijatelja Relje Bašića

Relja Bašić, veliki čovjek, karizmatičan kazališni i filmski glumac i redatelj, izniman prijatelj i predani Rotarijanac, napustio nas je 7. travnja u 87. godini života. Kao član i jedan od osnivača Rotary kluba Zagreb punih je 26 godina živio Rotarijanstvo u punom smislu, te bio i biti će rotarijanski uzor i inspiracija.Godine 2014. uručena mu je Rotary nagrada za životno djelo, a nositelj je i Paul Harris Fellow priznanja, uz brojne ostale nagrade za njegov profesionalni, umjetnički rad i doprinos kulturi. Odigrao je više od 3700 kazališnih predstava, glumio u 56 domaćih i velikom broju inozemnih filmskih naslova, osnovao i 30 godina vodio prvo privatno putujuće kazalište Teatar u gostima, a ulogom gosp. Fulira u filmu „Tko pjeva zlo ne misli“ postao je urbana legenda. Tužni uslijed odlaska velikog prijatelja i čovjeka, ali i ponosni što je bio dio naše velike Rotary obitelji želimo prijatelju Relji da počiva u miru.

 


Objavljeno: 03.04.2017

ZAPOČELE PRIJAVE ZA DISTRIKTNU KONFERENCIJU Bol na Braču 2017.

Drage prijateljice, dragi prijatelji, u privitku su „Program Distriktne konferencije“, „Prijavni list za Rotarijance“, „Prijavni list za Rotaraktere“, te informacije o hotelu. Za one koji ostavljaju svoj osobni automobil u Splitu, osiguran je besplatan parking u trajektnoj luci preko puta mjesta polaska trajekta za Supetar. U cijenu Distriktne konferencije je uključen; smještaj ( prema povlaštenim uvjetima), svečana večera, autobusni transfer Supetar-Bol-Supetar ( termini navedeni na prijavnom listu), WIFI, korištenje „Wellness Oaze“ hotela Elaphusa. Što još NE plaćate: kotizaciju ( jer smo taj izdatak uspjeli izbjeći ), parkirno mjesto u trajektnoj luci, posjet samostanu i degustaciju vina u vinskom podrumu. 

Vidimo se na sunčanom otoku Braču. 
Vaš Goran Račić DG 2016-17., Distrikt 1913 - Hrvatska.

Više informacija te prijavni list možete pronaći OVDJE...


Objavljeno: 01.03.2017

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO U RUKAMA RIJEČKOG ROTARIJANCA

Član Rotary kluba Rijeka ​Oleg Mandić primio je nagradu za životno djelo ​Primorsko gorske županije. Intervju s prijateljem Olegom moći ćete pročitati i u najnovi​jem broju Rotary magazina koji će izaći iz tiska tijekom ovog mjeseca.

http://www.rc-rijeka.hr/hr/prica-vjecnog-djecaka-koji-je-prezivio-auschwitz-i-mengeleov-odjel


Objavljeno: 03.01.2017

Rotary klub Bjelovar uspješno okončao humanitarnu akciju „Djeca djeci za Božić“

 

U blagdansko smo vrijeme intenzivnih humanitarnih aktivnosti, vrlo često s djecom kao krajnjim korisnicima doniranih sredstava, no želimo li osigurati bolju i humaniju budućnost, bitno je ne samo djecu donirati,  već i odgajati kao buduće donatore. Potrebno je ulagati  u odgoj prije svega empatične, suosjećajne nove generacije – bez kritične mase članova društva spremnih pomoći onima u nevolji, zajednica je osuđena na postepeno otuđenje i dezintegraciju. Veliki je Albert Einstein rekao: „svijet je opasno mjesto za život, ne zbog ljudi koji su zli, već zbog dobrih ljudi koji ne poduzimaju ništa“.

Upravo vođeni motivom  poticanja suosjećajnost za potrebe ljudi oko sebe u naših najmlađih sugrađana, Rotary klub Bjelovar već četvrtu godinu za redu organizira akciju „Djeca djeci za Božić“ kojom se poziva primarno roditelje da djecu pouče da prepoznaju potrebu svojih, u ovom trenutku manje sretnih vršnjaka i da se malim činom odricanja nove ili rabljene igračke, knjige ili slikovnice, prometnu u aktivnog sudionika humanitarnih akcija već u najmlađoj dobi.

Ove je godine, za što moramo zahvaliti našim malim i velikim donatorima, prikupljena do sada rekordna količina igračaka, knjiga i dječje opreme, što će biti donirana Dječjem odjelu OB Bjelovar i Caritasu Župe sv. Antuna Padovanskoga. 


Objavljeno: 03.01.2017

ROTARY KLUB ZAGREB CENTAR SVEČANO PREDAO DONACIJU OPREME ZA SREDNJU ŠKOLU GLINA 

Uz suradnju Rotary klubova Zagreb Centar i Rotary kluba Gleisdorf iz Austrije, te brojnih rotary klubova i distrikata iz Hrvatske, Austrije, USA i Brazila, te potporu The Rotary Foundation koja ove godine slavi 100.obljetnicu osnutka, prikupljeno je 745.245 kuna za kupnju nove opreme za Srednju školu u Glini.
Tako je u Glini 21. prosinca 2016., povodom dana škole, svečano predan najveći dio opreme koja uključuje foto-opremu kao i onu za informatiku i robotiku koje su odmah uključene u nastavu.

Dobrodošlicu uzvanicima poželjela je ravnateljica škole Marija Margušić-Novosel, a posjet predsjednice Rotary kluba Zagreb Centar Marine Ajduković, župana Ive Žinića, zamjenice gradonačelnika Gline Sanje Štingl-Vlašić, voditelja odbora za Rotary fondaciju Distrikta 1913 Danijela Jozića, te desetak rotarijanaca iz kluba Zagreb Centar pratili su članovi foto-sekcije škole s novom opremom. Odabrana je i već naručena oprema za kabinet elektrotehnike i vježbe iz elektronike, te će uskoro biti isporučena, a u u fazi odabira u suradnji s osobljem škole su  još razni alati, aparati za zavarivanje, elektromotori, oprema za knjižnicu, mjerni uređaji i ostala sitna oprema. Također, nabavljen je software za knjižnicu, tako da će nastavnici, profesori, te učenici brojnih obrazovnih programa i aktivnosti moći koristiti najsuvremenije tehnologije. Osim donacije opreme, osigurana je i edukacija nastavnika i učenika, a već su održane one iz robotike i informatike. Dodatno, Grad i Županija su obnovili učionice u vrijednosti gotovo 500.000 kuna.

Time je u predbožićno vrijeme, vrijeme darivanja i kada razmišljamo i onima kojima je potrebna pomoć, Rotary klub Zagreb Centar još jednom ispunio svoju misiju pomaganja mladima. Osim ove donacije u Glini, Rotary klub Zagreb Centar već deset godina provodi program stipendiranja nadarenih srednjoškolaca i studenata iz vlastitog Fonda „Gordan Čačić“ koji ove godine pomaže trideset izvrsnih mladih ljudi. 

 


Objavljeno: 07.12.2016

Humanitarna akcija POKAŽI LJUBAV – GLEDAJ SRCEM

U suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom, Rotary Klub Zagreb 1242 organizira humanitarni koncert violončelističkog dvojca 2Cellos i pijanistice Mije Pečnik koji će se održati 23. prosinca 2016. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Kupnjom ulaznice za koncert, pozivanjem humanitarnog broja i uplatom na žiro račun akcije građani i tvrtke mogu pomoći prikupiti sredstva potrebna za adaptaciju i opremanje kabineta senzorne integracije Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“. Senzorna integracija predstavlja način na koji mozak obrađuje informacije koje prima putem osjetila, a poremećaj senzorne integracije javlja se kad mozak i živčani sustav ne mogu adekvatno integrirati osjetne informacije, što dovodi do poteškoća u percepciji, ponašanju i učenju.

Humanitarnu akciju i koncert na prigodnoj press konferenciji najavili su Tomislav Svetina, predsjednik Rotary Kluba Zagreb 1242, Darko Tipurić, Rotary District 1913 Governor Nominee, Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Diana Kralj, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ te Blago Markota, v.d. glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije, a akciju podržavaju i brojne osobe iz javnog života poput hrvatskih nogometnih reprezentativaca, hokejaša HK Medveščak, rukometaša PPD Zagreb, drugih sportaša, pjevača i umjetnika.

„Rotary Klub Zagreb 1242 drugu godinu zaredom organizira humanitarnu akciju Pokaži ljubav, a ove smo godine posebno sretni što možemo pomoći slijepim i slabovidnim osobama u ostvarivanju bolje kvalitete života. Božićno se vrijeme veže uz darivanje te ne sumnjamo da će se i ove godine prikupiti novac za dobru svrhu“, riječi su Tomislava Svetine, predsjednika Rotary Kluba Zagreb 1242. 

„Humanitarna akcija Pokaži ljubav – gledaj srcem središnja je akcija obilježavanja stote obljetnice The Rotary Foundation, u Districtu 1913. Izuzetno mi je drago što upravo kroz ovako plemenitu akciju obilježavamo našu važnu obljetnicu,“ dodao je Darko Tipurić, Rotary District 1913 Governor Nominee.

Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije, istaknuo je da se Filharmonija uvijek rado uključuje u akcije humanitarnog karaktera te najavio spektakularan koncert. „Veseli nas da sve ono što radimo, našu profesiju i glazbu, možemo staviti u službu pomaganja drugima. Humanitarni karakter koncerta, blagdansko vrijeme, Zagrebačka filharmonija i sjajni 2Cellosi ponovno zajedno na pozornici, izvrsna Mia Pečnik -  već su pet dobrih razloga za dolazak na koncert. Oni koji se odluče kupnjom ulaznice podržati ovu vrijednu akciju, svakako neće biti razočarani. Važno nam je dati svoj doprinos humanitarnim akcijama. Hrvatska je mala zemlja, ali s velikim srcem što pokazuju mnogobrojne uspješne humanitarne kampanje. Pokaži ljubav-gledaj srcem potiče nas da pomognemo onima koji uistinu gledaju samo srcem i da im omogućimo da se bolje prilagode svijetu u kojem živimo.“

„Korisnici Vinka Beka su slijepa i slabovidna djeca, mladež i odrasli koje iz dana u dan nastojimo pripremiti i naučiti kako da se što bolje snalaze i prilagode u svakodnevicu. Kabinet senzorne integracije uvelike bi nam pomogao u postizanju tog cilja te smo iznimno sretni zbog provođenja humanitarne kampanje Pokaži ljubav - gledaj srcem, i zahvalni svima koji u njoj sudjeluju i svojim donacijama pomažu prikupljanju sredstava koja su nam potrebna“, rekla je Diana Kralj, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“.  

„Jedna od temeljnih zadaća javnoga medijskog servisa jest potpora svim segmentima društva, a osobito onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ponosni smo što će Hrvatska radiotelevizija ovu akciju pratiti tijekom cijeloga prosinca, uključujući i veliki završni koncert, koji će gledatelji moći pratiti u izravnome prijenosu na Prvome programu Hrvatske televizije 23. prosinca u 21 sat. Pozivam sve naše gledatelje i slušatelje te cjelokupnu javnost da se priključe ovoj akciji,“ izjavio je Blago Markota, v.d. glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije.

Građani mogu pomoći akciju uplatom na žiro-račun HR 6523900011500108648, pozivom na broj 060 9004 te kupnjom ulaznice za humanitarni koncert. Koncert će se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske te pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.

***

The Rotary Foundation, humanitarna institucija vrijedna milijardu dolara koja djeluje u okviru organizacije Rotary International, iduće godine obilježava stotinu godina činjenja dobrog u svijetu.

Ustanovljena daleke 1917. godine donacijom od 26,5 američkih dolara, Zaklada je posvetila svoje djelovanje poboljšanju globalnog razumijevanja i širenju dobre volje kroz potporu projektima koji promoviraju mir, borbu protiv bolesti, obrazovanje, spašavaju majke i djecu, osiguravaju opskrbu pitkom vodom te rast lokalnih ekonomija.

Najveći i najznačajniji projekt Zaklade je iskorjenjivanje dječje paralize u cijelom svijetu kroz program PolioPlus pokrenut 1985. godine.Zahvaljujući rotarijanskim donacijama u ukupnom iznosu većem od milijardu i pol američkih dolara te uz pomoć partneraSvjetske zdravstvene organizacije, UNICEF-a te Zaklade Billa i Melinde Gates,u proteklih 30 godina cijepljeno je više od dvije i pol milijarde djece te je incidencija bolesti smanjena za čak 99.9 posto, od 350 tisuća slučaja u 1985. godini do samo 71 potvrđen slučaj 2015. godine. No, 71 nije nula te nam je do kraja borbe preostao još jedan važan korak. Stoga je, povodom obilježavanja stote obljetnice djelovanja, Zaklada sebi u cilj zadala prikupljanje 300 milijuna američkih dolara do srpnja iduće godine čime ćemo se više nego ikad do sada približiti svijetu bez dječje paralize te usmjeriti sredstava i na druge humanitarne projekte diljem svijeta. Stoga je, povodom obilježavanja stote obljetnice djelovanja, Zaklada sebi u cilj zadala prikupljanje 300 milijuna američkih dolara do srpnja iduće godine čime ćemo se više nego ikad do sada približiti svijetu bez dječje paralize te usmjeriti sredstava i na druge humanitarne projekte diljem svijeta.

Zagrebačka filharmonija orkestar je 145-godišnje tradicije vrhunskog muziciranja u Zagrebu i Hrvatskoj. Promotor je glazbene umjetnosti diljem Hrvatske i kulturni veleposlanik Hrvatske u svijetu. Zaštitni je znak grada u kojem djeluje, glazbena institucija koja utjelovljuje urbanu sliku Zagreba kao srednjoeuropskog središta glazbe, umjetnosti i kulture.

Centar za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ ustanova je za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju slijepe i slabovidne djece, mladeži i odraslih. Centar je ustanova socijalne skrbi, u kojoj se osobe oštećena vida rehabilitiraju po specifičnim programima, a školuju se po programima Ministarstva znanosti,obrazovanja i sporta. "Vinko Bek" je ujedno resursni centar za cijelu Hrvatsku.

 


Objavljeno: 16.09.2016

Rotary terapijski kamp u Ankaranu, Slovenija, 22.08.-04.09.2016.

Rotary Klub Rijeka Sv.Vid je od 22.kolovoza do 4.rujna 2016. po drugi put organizirao i financirao boravak djece s posebnim potrebama u Rotary terapijskom kampu u Ankaranu. Terapijski kamp ovakvog tipa jedan je od rijetkih u Europi, nastao je inicijativom Rotary Kluba Koper i Rotary Kluba Muggia, uz potporu rotarijanaca iz Slovenije, Italije, Austrije i Velike Britanije.Uz Guvernera našeg districta dr.Gorana Račića, potporu ovom projektu svojim prisustvom su dali i PDG Peter-Christian Herbrich D1910, DG Alberto Palmeri D2060, predsjednik RC Muggia Lorenzo Capadli, predsjednica RC Koper Andrea Richter i DG Joze Zdravec D1912.


Objavljeno: 01.09.2016

5. Rotary Špancirfest Business Forum, Varaždin 27.08.2016.

„Otpad nije smeće“ moto je 5. Rotary Špancirfest Business Foruma u organizaciji Rotary kluba Varaždin 1181 održanog ove subote u Park Boutique Hotelu u Varaždinu kojem su se odazvali brojni članovi iz četrnaest hrvatskih rotary klubova, te zainteresirana publika koja je željala doznati nešto više o prikupljanju, reciklaži i oporabi otpada.

Na početku Foruma okupljenima su se obratili Žarko Perić, predsjednik Rotary kluba Varaždin 1181 te Goran Račić, guverner hrvatskog Rotary Districta 1913, zahvalivši se prisutnima na velikom odazivu te podršci u radu Foruma.

U prvom dijelu stanje i zakonodavna iskustva Hrvatske i Austrije analizirali su Vlado Čamba, savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva, zaštite okoliša i vodoprivrede Austrije, pomoćnica pročelnika za zaštitu okoliša Varaždinske županije Ivana Dukši, znanstvenica u području informatike okoliša dr.sc. Lovorka Gotal Dmitrović te Tihana Jelačić iz Gradskog komunalnog poduzeća Prelog.

U drugom dijelu panelisti su bili gospodarstvenici, koji svoj poslovni uspjeh grade na prikupljanju, reciklaži i oporabi otpada te proizvodnji strojeva: suvlasnik tvrtke „Univerzal“ Marijan Kovačić, vlasnik i direktor tvrtke „Gumiimpex-GRP“ Damir Kirić, te direktor logistike tvrtke „Regeneracija“ iz Zaboka Branko Zbodulja.

Na kraju su se svi složili kako je rasipanje otpada zapravo veliki gubitak, a edukacija i informacija su, nema sumnje, velik dio slagalice kako bi uz dobro organizirano sakupljanje i oporabu došli do obnovljive energije – stvarajući pri tom nova radna mjesta. Pozitivni primjeri iz prakse koji su se mogli čuti na forumu, najbolji su dokaz za to.U prvom dijelu stanje i zakonodavna iskustva Hrvatske i Austrije analizirali su Vlado Čamba, savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva, zaštite okoliša i vodoprivrede Austrije, pomoćnica pročelnika za zaštitu okoliša Varaždinske županije Ivana Dukši, znanstvenica u području informatike okoliša dr.sc. Lovorka Gotal Dmitrović te Tihana Jelačić iz Gradskog komunalnog poduzeća Prelog.

U drugom dijelu panelisti su bili gospodarstvenici, koji svoj poslovni uspjeh grade na prikupljanju, reciklaži i oporabi otpada te proizvodnji strojeva: suvlasnik tvrtke „Univerzal“ Marijan Kovačić, vlasnik i direktor tvrtke „Gumiimpex-GRP“ Damir Kirić, te direktor logistike tvrtke „Regeneracija“ iz Zaboka Branko Zbodulja.
Na kraju su se svi složili kako je rasipanje otpada zapravo veliki gubitak, a edukacija i informacija su, nema sumnje, velik dio slagalice kako bi uz dobro organizirano sakupljanje i oporabu došli do obnovljive energije – stvarajući pri tom nova radna mjesta. Pozitivni primjeri iz prakse koji su se mogli čuti na forumu, najbolji su dokaz za to.

 


Objavljeno: 27.06.2016

Rotary klub Zagreb Metropolitan - najmlađi klub u Distriktu 1913

18. lipnja održan je charter Rotary kluba Zagreb Metropolitan. Veliki broj njegovih članova dolazi iz Rotaracta pa su zato dobro upoznati s Rotaryjem i njegovim načinom funkcioniranja. Međutim, klub je dodatno obogaćen novim članovima kako bi zajedno radili na pozitivnim promjenama u društvu te kako bi jedni od drugih učili.Ovaj mladi klub najmlađi je prosjekom godina i s najvećim postotkom žena od svih klubova u Distriktu (44%). Radi njihove posebnosti, prigodom nedavnog susreta DG Bulata s RI predsjednikom Ravindranom, on je poželio poslati posebnu video poruku ovom mladom klubu!
 


Objavljeno: 01.06.2016

HRVATSKI ROTARIJANCI GOLFERI POBJEĐUJU

U austrijskom Tirolu održano je 41. međunarodno otvoreno prvenstvo Austrije za golfere rotarijance. Nastupilo je sveukupno 105 natjecatelja od čega 60 rotarijanaca.  Želimir Žiga Feitl iz RC Karlovac je na poziv organizatora došao na ovo natjecanje i osvojio 1. mjesto. Iz Hrvatske je nastupio još i Vladimir Kovačević, član RC Zagreb Centar, koji je bio četvrti. Čestitamo i želimo još puno sportskih uspjeha!


Objavljeno: 27.04.2016

POSEBAN POŠTANSKI ŽIG POVODOM REOSNIVANJA RC ZAGREB

Povodom proslave 25. obljetnice ponovnog osnivanja Rotary kluba Zagreb i time revitalizacije rotary pokreta u Hrvatskoj, samo ovaj petak, 29.04.u Hrvatskoj pošti u Jurišićevoj u Zagrebu, na odjelu filatelije, biti će u uporabi poseban žig autor kojega je, uz dopuštenje RC Zagreb, prijatelj Gordan Akrap iz RC Zagreb Medvedgrad.

 Od početnih tridesetak rotarijanaca iz osnivačke momčadi od prije 25 godina, broj rotarijanaca u Hrvatskoj je narastao na 1242. Svi mi čestitamo Rotary klubu Zagreb na velikoj obljetnici!

http://www.posta.hr/default.aspx?id=5270&tvrsta=2&p=53920

 


Objavljeno: 22.04.2016

DISTRIKTNA KONFERENCIJA I PROSLAVA 25. OBLJETNICE PONOVNOG OSNIVANJA ROTARY KLUBOVA U HRVATSKOJ

DG Marijan Bulat poziva vas na distriktnu konferenciju RID 1913 i proslavu 25. obljetnice ponovnog osnivanja rotary klubova u Hrvatskoj koja će se održati u Zagrebu od 20.-22. svibnja. Rezervirajte vrijeme za festival rotarija u Hrvatskoj! Uz pregled uspješne rotarijanske godine, primopredaju guvernerskog lanca i proslavu velike obljetnice ponovnog osnutka prvog Rotary kluba u samostalnoj Hrvatskoj, družiti ćemo se i slaviti uz mnoštvo rotary prijatelja i uz predstavnika svjetskog predsjednika PDG Seana Doylea iz Irske. Za prijavni formular slijedite link: https://kvantum.infusionsoft.com/app/linkClick/192009/70e700ebb82031b2/57311051/8a230dcac901c61f


Objavljeno: 30.03.2016

RC BJELOVAR PROSLAVIO 15. OBLJETNICU CHARTERA

RC Bjelovar svečano je proslavio 15. obljetnicu chartera pregledom klupske povijesti i primitkom 8 novih članova. Čestitamo na velikom rođendanu!


Objavljeno: 29.03.2016

RC VARAŽDIN ZA VARAŽDINSKI CARITAS

Rotary club Varaždin, kao najstariji od triju varaždinskih rotary klubova i uz ovogodišnje je Uskršnje blagdane darivao potrebite u pučkoj kuhinji Caritasa Varaždinske biskupije. Riječ je o tradicionalnoj akciji  kojom već više od deset godina varaždinski  rotarijanci dio sredstava prikupljenih za humanitarno djelovanje u zajednici usmjeravaju za pomoć Caritasu.

Tijekom subotnjeg ručka u Caritasovoj pučkoj kuhinji podijeljeno je oko 300 paketa uskršnje šunke korisnicima Caritasa, a uz tradicionalnu uskršnju čestitku upućenu djelatnicima i korisnicima Caritasa, Damir Crleni, predsjednik RC Varaždin naglasio je da je i ova donacija realizirana uz pomoć nekoliko tvrtki i rotarijanskih prijatelja koji su uvijek spremni pomagati potrebitima. Ujedno je dodao da je ovo samo jedan od oblika rotarijanskog djelovanja u zajednici, te da će već 16. svibnja biti održana svečanost dodjele tradicionalne Nagrade za izvrsnost najboljim učenicima i studentima s područja Varaždinske županije.


Objavljeno: 26.11.2015

SVEČANOST 15. OBLJETNICE CHARTERA ROTARY KLUBA ZAGREB CENTAR

Osnovan u studenom 2000. godine, kao prvi "mješoviti" klub u Hrvatskoj, RC Zagreb Centar je osluškivao o i odgovarao na probleme i potrebe u društvu i organizirao brojne humanitarne projekte – jedan od prvih bilo je financiranje razminiranja u okolici Karlovca, zatim su pomagali djeci s invaliditetom, opremali igrališta uz dječje vrtiće, pomagali poplavljenim slavonskim selima... Bili su aktivni i u međunarodnim projektima kao što su izgradnja škole na Šri Lanki nakon tsunamija, te kupnja i slanje Shelter Box paketa za preživljavanje nakon velikih prirodnih katastrofa, uz sudjelovanje u naporima za iskorjenjivanje dječje paralize kroz Rotary program Polio Plus, Klub je aktivan i kroz pomaganja mladim, nadarenim učenicima i studentima - od omogućavanja sudjelovanja u različitim programima razmjene mladih, poticanja osnivanja Rotaract kluba Zagreb Centar, do osnivanja klupskog Fonda „Gordan Čačić“ za stipendiranje mladih, nadarenih srednjoškolaca i studenata slabijeg imovinskog stanja. Od 2007. kada je Fond osnovan, imali su priliku upoznati i pratiti razvoj138 posebnih mladih ljudi. Ukupna vrijednost ovog projekta je gotovo 1,5 milijuna kuna. Čestitke na obljetnici i još puno uspješnih projekata i akcija uz prijateljstvo i promicanje rotarijanskih vrijednosti.  https://www.facebook.com/Rotary-klub-Zagreb-Centar-1417882225207989/

 

 

 

 

 


Objavljeno: 20.11.2015

ROTARY KONVENCIJA 2016. 

Jedinstveno iskustvo: Rotary konvencija, Seoul, 28.05.-01.06.2016. Detalji na: http://www.riconvention.org/en/seoul/register 


Objavljeno: 20.11.2015

ZA ROTARIJANCE KOJI DAJU TAKO PUNO: GLOBAL REWARDS!

Od početka ove rotarijanske godine rotarijanci imaju pristup novom programu beneficija: Rotary Global Rewards. Predsjednik Rotary Internationala K.R. Ravindran osmislio je ovaj program za nagradu onima koji daju tako puno.
Korištenjam Rotary Global Rewards rotarijanci dobivaju popuste na usluge putovanja, hotela, restorana, posjete kazalištu ili koncertima... Program je osmišljen kao zahvala i vraćanje dobrim nama rotarijancima za sva dobročinstva i pomaganje onima koji našu pomoć trebaju. Ali i da uštedimo pri provođenju projekata ili na putovanjima na konferencije, rotarijanska druženja, razmjenu. Veliki broj tvrtki koje nude popuste za rotarijance određeni dio tako ostvarenog prometa uplaćuju u našu The Rotary Foundation tako da je povoljni učinak korištenja Gloval Rewards programa višestruk. Detalje možete naći na:www.rotary.org/globalrewards

https://www.rotary.org/en/member-center/rotary-global-rewards


Objavljeno: 20.11.2015

RC Zagreb Kaptol dobio 5. Nagradu za projekt realiziran u 2013. za Humanitarnu akciju „Korak u život“

Čestitamo na nagradi, ali, prije svega, na ovom vrijednom i posebnom projektu! https://www.youtube.com/watch?v=BwOaCo6w9-w&feature=youtu.be


Objavljeno: 18.11.2015

RC Varaždin Jug donirao nove krevetiće varaždinskom rodilištu

Krajem listopada RC Varaždin Jug donirao je nove krevetiće varaždinskom rodilištu u kojem se godišnje rodi 1600-1800 djece. "Ovim smo projektom željeli stvoriti bolje uvjete u rodilištu, kako za djecu tako i za majke, kako bi djeca u prvim danima života stalno bili uz majku u pristupačnoj i toploj okolini. Donirani su krevetići posljednji novitet na tržištu te se u potpunosti prilagođeni potrebama novorođenčadi, a novopečenim majkama pomažu u brizi za djete od njegove najranije dobi", rekao je tom prilikom predsjednik kluba Martin Kralj. 


Objavljeno: 18.11.2015

Želimir Feitl iz RC Karlovac nastavlja sa sjajnim golferskim rezultatima!

Početkom studenog u Marrakechu je održano 41. Prvenstvo Europe u golfu za rotarijance.Sudjelovalo je 150 golfera iz 21 zemlje. Prijatelj Feitl, kao jedini sudionik iz Hrvatske, osvojio je prvo mjesto za golfere seniore ( + 65) i 5. mjesto u ukupnom plasmanu bez obzira na godine u grupi 1. sa handicapem od 0-12.Kao i svi turniri, i ovaj je imao humanitarnu dimenziju. Žiga, čestitamo!

Poslije osvajanja najboljeg na svijetu u Turskoj u travnju ove godine RH je odlično predstavljena ispred rotarijanaca na svjetskom i europskom nivou.Prijatelj Feitl je nedavno u Marrakechu osvojio prvo mjesto za golfere seniore ( + 65) i 5. mjesto u ukupnom plasmanu bez obzira na godine u grupi 1. sa handicapem od 0-12.
Poslije osvajanja najboljeg na svijetu u Turskoj u travnju ove godine RH je odlično predstavljena ispred rotarijanaca na svjetskom i europskom nivou. Svi turniri, naravno, imaju i humanitarnu dimenziju. Žiga, čestitamo!Prijatelj Feitl je nedavno u Marrakechu osvojio prvo mjesto za golfere seniore ( + 65) i 5. mjesto u ukupnom plasmanu bez obzira na godine u grupi 1. sa handicapem od 0-12.
Poslije osvajanja najboljeg na svijetu u Turskoj u travnju ove godine RH je odlično predstavljena ispred rotarijanaca na svjetskom i europskom nivou. Svi turniri, naravno, imaju i humanitarnu dimenziju. Žiga, čestitamo!Prijatelj Feitl je nedavno u Marrakechu osvojio prvo mjesto za golfere seniore ( + 65) i 5. mjesto u ukupnom plasmanu bez obzira na godine u grupi 1. sa handicapem od 0-12.
Poslije osvajanja najboljeg na svijetu u Turskoj u travnju ove godine RH je odlično predstavljena ispred rotarijanaca na svjetskom i europskom nivou. Svi turniri, naravno, imaju i humanitarnu dimenziju. Žiga, čestitamo!

Objavljeno: 02.08.2015

Nigerija slavi godinu dana bez novih slučajeva zaraze dječjom paralizom!

Nigerija slavi godinu dana bez novih slučajeva dječje paralize! Od početka globalne inicijative za eradikaciju polio virusa prije trideset godina, broj novih slučajeva smanjen je za 99%. Dječja paraliza se tada pojavljivala u 125 zemalja s oko 1000 paralizirane djece svaki dan. Danas, u cijelom svijetu prijavljena su 33 nova slučaja, od toga 28 u Pakistanu, a ostatak u Afganistanu. Nigerija mora izdržati još dvije godine bez novozaraženih kako bi Svjetska zdravstvena organizacija naposljetku cijelu Afriku proglasila slobodnom od dječje paralize. Rotarijanci su samo za napore u borbi protiv polija u Nigeriji donirali 200 milijuna USD. Potreban je konačan napor kako bismo ispunili obećanje o svijetu bez ove opake bolesti! Više informacija na www.polio.rotary.hr

 


Objavljeno: 18.03.2014

Predstavnici Rotary Cluba Split kod nadbiskupa Barišića

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić primio je u ponedjeljak 10. ožujka 2014. godine u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, predstavnike Rotary Cluba Split. Prof. dr. Zoran Đogaš, mr. Pero Perišić, doc. Jerko Rošin i prof. dr. Ivan Urlić predstavili su ocu nadbiskupu mnogobrojne aktivnosti i projekte Rotary Cluba te izrazili želju za suradnjom s nadbiskupijom.

Tijekom razgovora dotaknute su teme ljudskih i kršćanskih vrednota, osobito braka i obitelji, a bilo je govora i o zabrinjavajućoj demografskoj slici Hrvatske. Saslušavši predstavnike, nadbiskup je pohvalio njihove inicijative na polju općega dobra, osobito u područjima  pogođenima krizom ljudskosti koja generira tolike osobne, obiteljske i društvene poteškoće.

Naglasio je da je svima nama, čovjek i opće dobro, ne samo zajednički nazivnik već i široko polje susreta i dijaloga, pa i zajedničkog djelovanja. Na kraju susreta predstavnici Rotary Cluba nadbiskupu su darovali medalju Rotary Cluba Split i umjetničku sliku Mile Skračića.

Napisala  Kristina Bitanga


Objavljeno: 17.03.2014

Obilježavanje 3. godišnjice Chartera RC Zagreb Zrinjevac uz predavanje predstavnika UNHCRa u Hrvatskoj

6. ožujka RC Zagreb Zrinjevac obilježio je 3. godišnjicu klupskog chartera uz predavanje predstavnika UNHCRa u Hrvatskoj, g. Terencea Pikea, s posebnim naglaskom na mandat i globalno djelovanje UN-ove agencije za izbjeglice.

35 prijatelja iz slavljeničkog kluba i kumskog kluba RC Zagreb Centar sa zanimanjem je pratilo predavanje predstavnika UNHCRa koji je istaknuo da je počašćen što se može obratiti “ljudima koji su posvećeni služenju ljudima u nevolji i zalaganju za mnoge stvari koje pomažu ljudima da poboljšaju svoje životne uvjete, ali i koji se bave svjetskim humanitarnim pitanjima”.

Predstavnik UNHCRa podijelio je svoja iskustva kao dugogodišnji humanitarni djelatnik, s preko 20 godina služenja u različitim dijelovima svijeta kao što su Swaziland, Istočni Timor, Pakistan, Afganistan i Kenija. G. Pike je naglasio da je na svim ovim mjestima osjećao “poniznost prema otpornosti ljudi koji se nađu u nevolji” te kako “smješak djeteta može dati nadu da ovaj svijet može postati boljim”.

Opisujući svoj rad u najvećem izbjegličkom logoru na svijetu, u kenijskom Dadaabu, g. Pike se posebno osvrnuo na zajednički doprinos UNHCRa, Svjetske zdravstvene organizacije i UNICEFa masovnim kampanjama cijepljenja protiv dječje paralize u Dadaabu te u izbjeličkom logoru Za’atri u Jordanu. U tom je kontekstu predstavnik UNHCRa pohvalio fantastične napore pod vodstvom Rotary Internationala u suzbijanju ove opake bolesti diljem svijeta.

G. Pike je također podsjetio nazočne na neopisivu ljudsku tragediju koja se trenutačno događa u Siriji, iz koje je izbjeglo preko 2,5 milijuna ljudi, uz milijune drugih koji su ostali zarobljeni unutar zemlje. U tom je pogledu predstavnik UNHCRa upoznao skup s nedavno od strane UNHCRa, UNICEFa i drugih partnera pokrenutom strategijom “Ne dozvolimo izgubljenu generaciju” koja je usredotočena na obrazovanje, zaštitu od raznih oblika zlostavljanja i psihosocijalnu pomoć.

U svijetlu istovremenih, teških humanitarnih kriznih situacija s kojima je suočen UNHCR i njegovi partneri, g. Pike je istaknuo najveću dosad potrebu UNHCRa da se osloni na donacije država i institucija privatnog sektora.

“Pozivam Rotary zajednicu u Hrvatskoj da pojača napore u podršci iskorijenjivanju dječje paralize na svjetskoj razini ,te da donira i potpomogne napore UNHCRa pri pomaganju preko 40 milijuna ljudi o kojima se danas brinemo”, zaključio je: “Tema Rotary-a za godinu 2013-2014, ‘Uključimo Rotary – promijenimo živote’ u ovom je pogledu više nego prigodna.” 

Pripremio: Neven Crvenković, RC Zagreb Zrinjevac


Objavljeno: 17.03.2014

Prijave za postdiplomski studij –UNESCO-IHE u Nizozemskoj

Rotary International i UNESCO-IHE Institut u Nizozemskoj sklopili su partnerski ugovor kako bi povećanjem broja  školovanih stručnjaka na području vodnog inženjeringa i gospodarstva, zašite okoliša, odvodnje i upravljanjem sustava zaštita voda pomogli zemljama u tranziciji da implementiraju znanja i iskustva na području voda.

Kroz navedeno partnerstvo Rotary International dati će pomoć svim distriktima kao i rotary klubovima za izbor i sponzoriranje 16 stipendija za cjelokupni studij pojedinačne vrijednosti 25.000 €ura koje trebaju pokrivati troškove postdiplomskog programa u trajanju od 18 mjeseci, za što je sličan program predviđen i ove godine.

  Službeni početak natječaja za prijavu studenata za postdiplomski studij na temu voda očekuje se uskoro, a prema najavi trajati će zaključno do 15. svibnja 2014. Stoga, Distrikt poziva sve rotary klubove da iskoriste ovu prigodu i predlože svoje kandidate za ovo atraktivno i svjetski priznato školovanje. Isto tako, vizija je da se potencijalni student nakon dovršetka studija uključi u program svojeg rotary kluba koji ga je podržao u stipendiranju. Na nivou Distrikta postoji jedan kandidat  pa ukoliko klub u ovom trenutku nema prijedlog za svojeg stipendistu, a djelovanje kluba usko je vezano za fokusno područje voda , kao što je to RC Medvedgrad i RC Krapina, te je klub voljan podržati stipendistu koji ispunjava uvjete, molimo da se odmah obratite Odboru TRF-a. Isto tako, ako klub ima svojeg stipendistu kojeg podržava, obratite se Odboru TRF-a radi poduzimanja svih daljnjih aktivnosti u svezi prijave na natječaj.


Objavljeno: 04.03.2014

Rotary uručio donaciju Dječjoj bolnici Kantrida

Rotary Club Rijeka danas je uručio 52.000,00 kuna Dječjoj bolnici Kantrida. Ova sredstva su prikupljena od Humanitarnog koncerta 15. 12. 2013. u HNK „Ivana pl. Zajca“, na kojem su  nastupili Tedi Spalato i klapa Šufit.

Pored donacije, koju je primio ravnatelj doc. dr. Goran Palčevski od predsjednika Rotary cluba Vladimira Jurića, uručene su i posebne zahvalnice intendantici Nadi Matošević Orešković i Ani Lučić poslovnoj ravnateljici HNK.

Time su riječki rotarijanci izvršili obećanje i dali svoj doprinos humanosti i suosjećanju za potrebe malih pacijenata Dječje bolnice Kantrida i njihovih liječnika.

Humanitarnom akcijom „Budi tu 2013.“  ostvariti će se cilj - obnova i klimatizacija Odjela intenzivnog i post intenzivnog liječenja.

Potaknuti uspješnom akcijom već je i najavljena treća akcija u prosincu 2014. godine.


Objavljeno: 18.02.2014

Rotary Club Lošinj obilježio 10.godina Chartera

SadržRotary klub "Lošinj" sromnim ali svečanim programom, obilježio je desetu godišnjicu svog Chartera.  Tada je to bio 21, od današnjih 47 klubova našeg distrikta.
Svečanost  je održana u lošinjskom restoranu Veli žal, a uz bivše i sadašnje članove kluba, godišnjicu su uveličali prijatelji iz Rotary klubova Pula, Osijek i Zagreb Centar...
Uvodne govore održali su tajnik kluba Branko Domac i prvi predsjednik kluba Julijano Sokolić, koji je podsjetio na događaje prilikom utemeljenja koje je 2004. godine inicirao Raymond Prag, lošinjski iseljenik u SAD.
Okupljeno članstvo pozdravili su asistent guvernera za istarsko-kvarnersku regiju Dubravko Kušeta, tajnik RK "Osijek" Branimir Domac, predsjednik RK "Pula" Zlatko Dropulić i budući guverner rotarijanskog Distrikta 1913 koji obuhvaća Hrvatsku; Tomislav Maravić. On je istaknuo da lošinjski klub ima čitav niz kvalitetnih  projekata i akcija usmjerenih unapređenju kvalitete života u lokalnoj zajednici, te izvrsnu tjednu posjećenost i porast broja članova.
U sklopu proslave, zapjevala je lošinjska klapa "Čikat", koja je nastupila i na utmeljenju pred deset godina. Prisutne su s višegodišnjim istraživačkim radom o povijesti turizma na Lošinju, upoznali učenici Srednje škole „Ambroza Haračića“ Antonia Kovač i Mateo Badurina, s mentoricom Lidijom Kosmos. Bila je to izvrsna prigoda, za uručit ovogodišnju donaciju „Mladim povjesničarima“, čiji rad lošinjski klub donacijama prati već šestu godinu za redom. Budući Guverner Tomislav Maravić i predsjednik Željko Magazin uručili su učenicima ček u iznosu od 2000,00 kuna, a što će im poslužit za tisak edukativne knjižice. Zabava i druženje uz prisjećanje brojnih uspomena ali i  razmjenu brojnih ideja potrajala je do dugo u noć....

 


Objavljeno: 31.01.2014

Počela "Zima u kazalištu"

Tradicionalna manifestacija Rotary Cluba Lošinj "Zima u kazalištu" počela je  komedijom "Ljubav na prvi pogled" glasovitog komediografa Fadila Hadžića.
U punoj polivalentnoj dvorani Vladimira Nazora iskusni glumački par zagrebačkoga kazališta "Lectirum"  Matija Prskalo i Zijad Gračić premijerno je odigrao komediju u režiji Zorana Mužića.
Bila je ovo prva u nizu predstava ovogodišnjeg ciklusa, a koji se nastavlja 15. veljače predstavama "Karneval životinja" i "Slike s izložbe" u izvedbi kazališta Sjena iz Karlovca. U ovogodišnjoj manifestaciji lošinjskog kluba nastupit će kazalište slijepih i slabovidnih  "Novi život" iz Zagreba te domaće - lošinjske snage kazališta "JAK".


Objavljeno: 23.10.2013

Sastanak ICC Hrvatska-Njemačka i bratimljenje RC Brač I RC Zagreb Centar

Lijepi jesenski vikend 04.-06. listopada privukao je rotarijance na Brač. Osim uživanja u ljepotama Brača u jesen, tomu je bilo dva razloga: u Bolu se održavao sastanak Inter Country Committee Hrvatska-Njemačka, te već dugo planirano bratimljenje RC Brač i RC Zagreb Centar. U subotu prijepodne održana je sjednica ICCa uz prisutnost prijatelja iz nekoliko njemačkih i nekoliko hrvatskih klubova. Teme su bile raznolike: od organizacijskih pitanja do predstavljanja projekata pojedinih klubova, te razmatranja moguće suradnje s rotarijanskim prijateljima iz Njemačke. Druženje je nastavljeno navečer, svečanošću bratimljenja RC Brač i RC Zagreb Centar.

Povezivanje ova dva kluba započelo je na teniskim terenima u okviru International Tennis Fellowship of Rotarians (ITFR), a svoju krunu dobilo je potpisivanjem povelje o bratimljenju 05.10.2013. Za uspomenu na zajedničko druženje prijatelji su se u Zagreb vratili sa skulpturom od bračkog kamena izrađenom posebno za ovu prigodu – rotary kotačem koji nas sve povezuje.

Nadamo se da će se u svečanoj i veseloj atmosferi započeta klupska suradnja i druženje još bolje i uspješnije razvijati, te se veselimo novim susretima i projektima.


Objavljeno: 26.06.2013

Obrana prošlogodišnjih uspjeha Rotarijanaca na 2. Rotary Humanitarnog Golf turniru

Hoće li i ove godine Rotarijanci Želimir Feitl i Robert Krajačić obraniti svoje naslove od prošle godine na 2. Rotary Humanitarnom Golf Turniru? Saznati ćemo na 2. Rotary Humanitarnom Golf turniru koji će se održati dana 29.lipnja 2013. godine na terenima Golf & Country cluba Zagreb, Jadranska av. 6.

2. Rotary humanitarni golf turnir u organizaciji Rotary kluba Zagreb Zrinjevac nastavak je humanitarnog događaja sportskog karaktera koji je po prvi put održan prošle godine. Cilj turnira je da okupi rotarijance, prijatelje golfa i općenito ljude dobre volje u svrhu druženja te prikupljanja sredstava za poticanje izvrsnosti kod mlađih generacija. Sva sredstva donatora na ovom događaju te sredstva koja preostanu od organizacije turnira bit će usmjerena na poticanje IZVRSNOSTI kroz pružanje materijalne potpore djeci s ciljem uzdržavanja te školovanja i poticanja talentiranih mladih osoba. I ovogodišnji događaj prilika je za natjecanje i svima onima koji će palice primiti po prvi puta da se okušaju s lopticom i palicom, te možda osvoje i koju nagradu.
Za sve one kojima je golf u drugom planu bit će to lijepa prilika za ugodno druženje u lijepom ambijentu GCCZ, u okviru događanja Rotary kluba Zagreb Zrinjevac uz prigodni program, na pragu povijesnog ulaska Republike Hrvatske u Europsku obitelj.
Događaj će imati i poseban program za djecu.Ovaj humanitarni događaj nije namijenjen samo golferima i rotarijancima, nego i njihovim obiteljima, prijateljima i poslovnim partnerima, jer njegova svrha i jest, među ostalim, približiti im ovaj lijepi sport.

Uvjereni smo kako ćete sudjelovanjem u ovom plemenitom humanitarnom događaju osjetiti duh rotarijanstva u Hrvatskoj koji prije svega promiče prijateljstvo i visoke etičke standarde, u profesionalnom i privatnom životu.

  
 

Objavljeno: 15.06.2013

Festival bicikla Samobor - Pedaliram i kuliram

FESTIVAL BICIKLIZMA je sportsko-turističko-kulturni projekt namijenjen širokom spektru korisnika od 7 do 77 godina. Zamišljen je kao niz različitih događanja koji u najširem smislu promoviraju sve što ima veze s biciklom i biciklizmom, a održava se u različitim terminima na području grada Samobora.

U sklopu festivala u nedjelju 9. lipnja održat će se i jubilarno 20. izdanje međunarodne MTB utrke Samobor u organizaciji Brdskog biciklističkog kluba Šišmiš iz Samobora.

Osim iznimno cijenjene utrke u međunarodnom svijetu cross-country biciklizma planirane su i popratne brojne aktivnosti koje započinju već u subotu 8. lipnja, a može se očekivati program koji će zabaviti i zainteresirati sve uzraste. Bit će tu različitih programa za najmlađe, poligoni, instalacije na temu biciklizma i održivog razvoja, likovne radionice, snimanje spotova, DJ i mnoge druge aktivnosti koje će na raznovrsan i zanimljiv način predstavljati ideju FESTIVALA BICIKLIZMA.

Kao poseban dan izdvajamo Biciklijadu koja će se održati u nedjelju 16. lipnja,(Rotary Club Samobor) a sve će ljubitelje bicikla povesti od prekrasnog samoborskog trga zanimljivom rutom u kojoj će uživati u prekrasnim prirodnim ljepotama, zdravom zraku i dobroj zabavi. Jer, pripremaju se mnoga iznenađenja za sve sudionike, s željom da se ideja o FESTIVALU BICIKLIZMA što dalje čuje i svaki sljedeći put okupi što više sudionika.

FESTIVAL BICIKLIZMA dugoročan je projekt koji će uz sport, u najširem smislu promovirati zdrav život, ekološku priču, afirmirati uporabu bicikla u svakodnevnom životu, potaknuti one ambicioznije na sportski biciklizam, a uz sve to dobro zabaviti sve sudionike svojim programom i kulturno turističkim vrijednostima grada Samobora. Projekt podržavaju Grad Samobor i Turistička zajednica grada Samobora.

I zbog svega toga: Pedalirajte i kulirajte na FESTIVALU BICIKLIZMA!


Objavljeno: 25.05.2013

Rotary Forum za mir na HRT-u

U Osijeku je održan Forum o miru koji organizira Rotary District 1913. Okupili su se političari i gospodarstvenici iz Hrvatske i susjednih zemalja. Teme su bile mir na granicama Hrvatske, koje će uskoro postati i granice Europske unije, te želja Hrvatske da bude lider u razvoju, gospodarskoj suradnji i političkoj stabilnosti regije. Potporu je rotarijancima došao dati i predsjednik Ivo Josipović. 


Objavljeno: 25.05.2013

John Hewko, General Secretary of Rotary International

Pozdravni govor na Forumu za mir u sklopu Distrikt konferencije u Osijeku


Objavljeno: 15.05.2013

2. Distrikt konferencija u Osijeku, 24.-26. svibnja 2013.

Pozdravna riječ guvernera


Drage rotarijanke i rotarijanci,

Ovu pozivnicu za Distrikt konferenciju upućujem Vam s velikim uzbuđenjem i zadovoljstvom. Radi se o posebnom događaju u koji će biti uprte oči sveukupne hrvatske javnosti. Jamčim Vam da će Distrikt konferencija koja će se idući mjesec održati u Osijeku biti izvanserijski društveni i rotarijanski događaj. Od reosnivanja Rotary-a u Hrvatskoj 1991., trebalo je proći više od 20 godina do dobivanja vlastitog Distrikta 1913.

Time je ostvarena dugogodišnja težnja svih hrvatskih rotarijanaca da samostalo stvaraju i osmišljavaju svoje rotarijanske vizije djelovanja na prostoru "Lijepe naše".

Tek su dvije godine samostalnog djelovanja našeg Distrikta. To je jedva dostatno za ozbiljnije odmake od tradicionalnog prakticiranja rotarijanstva u proteklim godinama. Opredjeljenje za široko otvaranje Rotarya te aktivno i organizirano uključivanje u rješavanje aktualnih društvenih problema naše zajednice, dovodi nas na put cjelovitog programskog djelovanja Rotarija u svijetu. Vrijeme održavanja naše Distrikt konferencije je povijesno. Vjerojatno nismo ni svijesni cjelovitosti dosega hrvatskog uključenja u Europsku zajednicu. No, to je trenutak koji smo prepoznali i svojim djelovanjem ga na poseban način želimo obilježiti. To je prilika da promoviramo osnovna programska opredjeljenja, glede svih očekivanih pozitivnih učinaka, koje takvo članstvo donosi. Imamo li u vidu da je moto ovogodišnje rotarijanske godina "Osiguranje mira kroz služenje", i da se naša konferencija održava u Osijeku, koji je na samoj granici ujedinjene Europe, to je prilika da pošaljemo snažnu prijateljsku rotarijansku poruku susjedima u regiji, prije svega Srbiji, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori, o važnosti političke i gospodarske suradnje kao predpostavke zajedničke budućnosti u euroatlanskim integracijama, a na prvom mjestu poruke mira do kojeg možemo doći služeći rotarijanskim idealima.

Prihvatili smo se izazovne zadaće organizacije jedinstvenog Foruma na području Južne Europe, na kojem će se okupiti ključni čimbenici političkog i gospodarskog života Hrvatske, susjednih nam zemalja, te Rotary Internationala. Prepoznajući vrijednosti koje želimo promovirati na Distrikt konferenciji i Forumu, Predsjednik republike prof.dr.sc. Ivo Josipović, prihvatio je pokroviteljstvo i aktivno učešće na Forumu zajedno sa visokim dužosnicima iz Rotary Internationala, Europske unije, te naše regije.

Drage prijateljice i prijatelji, Od srca Vas pozivam da iskoristite priliku da svojim dolaskom u Osijek na Distrikt konferenciju i Forum, te aktivnim sudjelovanjem i druženjem s prijateljima iz svih Rotary klubova našeg Distrikta, brojnim rotarijancima izvan Hrvatske koje očekujemo, te brojnim drugim uglednicima koji će doći, prezentirate svoje viđenje mira i suradnje u regiji te u tom svijetlu i perspektivi Hrvatske u ujedinjenoj Europi.

 

Više o konfereciji: Rotary konferencija, Osijek.pdf 

 

Guverner Distrikta 1913

Dr.sc. Duško Čorak


Objavljeno: 15.05.2013

Humanitarna akcija 'Korak u život' - Rotary Klub Zagreb Kaptol

U Hrvatskoj godišnje više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi završava srednju školu, od kojih velik broj njih ima želju, ali ne i mogućnost, nastaviti fakultetsko obrazovanje. Ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole jer strahuju kako dalje.

 


 

Humanitarna akcija Korak u život, koja je do sada osigurala 121 studentsku stipendiju za djevojke i mladiće iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji, nastavljena je petu godinu zaredom. Veliko finale akcije „Korak u život“ obilježava  se jednom godišnje, humanitarnim koncertom pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike, Ive Josipovića.

 


Objavljeno: 04.05.2013

Rotary - Make a World of Difference